Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین جعفری صبح امروز در ششمین نشست ستاد استانی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان در سال جاری، با انتقاد از نحوه اعمال مراقبت‌های لازم از سوی دستگاه‌های  نظارتی و عدم ثبت کامل مشخصات کالاها در سامانه جامع انبارها و نیز ناکافی توصیف کردن ماهیت و ابعاد اقدامات انجام‌شده در این خصوص اظهار کرد: بدون تردید ثبت اقلام مختلف کالاها آن‌هم به‌طور کامل در  این سامانه موجب شفاف‌سازی سازوکارها  می‌شود و از طرفی دیگر روند اقدامات نظارتی و دسترسی‌های لازم به منابع نگهداری کالاها و درنتیجه امکان رصد و پایش فعالیت‌ها و ایفای وظایف قانونی را تسهیل می‌نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متأسفانه این مشکل وجود دارد که برخلاف داده‌های آماری ناشی از اطلاعات ثبت‌شده در سامانه جامع انبارها  نمی‌توانیم صراحتاً بیان کنیم که واقعاً در استان احتکار و عرضه و توزیع خارج از شبکه و یا قاچاق کالا وجود ندارد؛ بلکه به نظر می‌رسد ایرادات جدی در این زمینه وجود دارد که بخشی از آن به دقیق نبودن مراقبت‌ها و نظارت‌ها  برمی‌گردد چراکه در غیر این صورت می‌توانستیم با قاطعیت در خصوص میزان موجودی انبارها و فعالیت آنان پاسخ روشنی ارائه کنیم.

رئیس ستاد استانی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با اشاره به مبانی قانونی ازجمله ماده ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: قانون تکالیف و تعهدات و حدود اختیارات و وظایف قانونی دستگاه‌های متولی و مسؤول را دقیقاً  معلوم کرده است، به‌طوری‌که سازمان صمت در این حوزه وظایف مدیریتی و نظارتی مشخص و روشنی دارد و ازجمله باید موجبات و زمینه‌هایی را فراهم کند و نیز الزاماتی را ایجاد نماید تا تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی برابر مقررات قانونی مشخصات کالاها و موجودی انبارها را در این سامان ثبت کنند تا بر این اساس سازوکارهای نظارتی به‌درستی اعمال و اجرا شود.

حجت‌الاسلام جعفری عنوان کرد: چنانچه شخص حقوقی که در این خصوص قانون را اجرا نکند؛ از خدمات دولتی منفصل خواهد شد.

وی با تأکید بر ضرورت صیانت از حقوق عامه  افزود: در اجرای مقررات مصمم هستیم و اجازه نمی‌دهیم عده‌ای با تخلف و ترک فعل، حقوق عمومی شهروندان را تضییع نمایند.

رئیس ستاد استانی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان وجود مغایرت‌های آماری و شکل‌گیری انبارهای غیررسمی فاقد مجوز را نتیجه  ضعف درروند  نظارت‌ها دانست و بیان کرد: بدون شک داشتن و یا نداشتن مجوزهای قانونی در احتکار و عدم عرضه کالا تأثیرگذار نیست و بررسی‌های اداره کل تعزیرات نشان می‌دهد به‌طورکلی آمار دقیقی از تعداد و میزان و حجم  موجودی  انبارها در دسترس نیست و اساساً باوجود سامانه جامع انبارها مشخصات کالاها در این سامانه آن‌گونه که انتظار می‌رود  به ثبت نمی‌رسد، لذا نمی‌توان در خصوص میزان جرائم و تخلفات این حوزه ازجمله قاچاق، عرضه و توزیع خارج از شبکه کالاها به‌درستی اظهارنظر کرد.

وی افزود: این ضعف‌ها باعث سوءاستفاده عده‌ای فرصت‌طلب و سودجو شده به‌طوری‌که عامداً وعالما با ارائه آمارهای کاذب قصد گمراه کردن دستگاه‌های نظارتی رادارند.

رئیس‌کل دادگستری استان در ادامه از تشکیل کارگروه ویژه نظارتی متشکل از سازمان صمت، تعزیرات حکومتی، شرکت شهرک‌های صنعتی به‌منظور شناسایی انبارهای فاقد مجوز و بعلاوه معرفی آن دسته از انبارهای غیررسمی که نام آن‌ها در سامانه جامع انبارها ثبت‌نشده است و  نیز تطبیق موجودی انبارها با آمارهای اعلام‌شده در این سامانه خبر داد.

جعفری بابیان اولویت‌های کار این کارگروه متناسب با نیازهای مردم و تعیین مراحل و زمان‌بندی‌های عملیاتی در این خصوص گفت: در مرحله اول باید انبارهای کالاهای اساسی که ازجمله نیازمندی‌های مهم شهروندان است شناسایی گردد و سپس طی یک زمان‌بندی مشخص و با استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات دیگر دستگاه‌های عضو ستاد  استانی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اقدام شود.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: قاچاق کالا خراسان شمالی سامانه جامع انبارها ضعف در مدیریت احتکار نبود نظارت سازمان صمت احتکار اقلام ضروری دادگستری خراسان شمالی رئیس کل دادگستری خراسان شمالی حجت الاسلام جعفری ستاد اقتصاد مقاومتی استانی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی سامانه جامع انبارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۸۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان

به  گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن احمدی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان امروز تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحد‌های درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است. احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی است، افزود: هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصای چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است. وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذی‌نفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار کرد: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است. وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان‌بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است